fredag 19 april 2024

Utomhuspedagogik i förskolan - För lärande, hållbarhet och hälsosamma barn

 


Utforska utomhuspedagogikens kraft i förskolan och lär dig hur naturen kan bli din mest värdefulla lärresurs för hållbarhet, lärande och barns hälsa. 



05 sep. 2024 18:00 – 21:00

Webbaserad kurs via Zoom  som jag håller i åt Edvida utbildningsföretag 

Utomhuspedagogik i förskolan  - För lärande, hållbarhet och hälsosamma barn

Undervisning utomhus har en lång tradition inom pedagogiken som sträcker sig tillbaka till de gamla grekerna och filosofernas tankar om sinnesupplevelser. Denna tradition är fortfarande högst relevant, speciell i dagens förskola där utomhuspedagogik är en grund i arbetet med att fostra hållbara och hälsomedvetna individer

Genom utomhuspedagogik engageras alla sinnen och möjliggör ett lärande med hela kroppen. Det kan berika barnens kunskaper inom språk, matematik, hållbarhet och naturkunskap. Dessutom skapas förutsättningar för att stimulera medvetet ledarskap, främja hållbar utveckling och uppmuntra en miljömedveten livsstil.    

Med rätt pedagogiska strategier kan utevistelsen inte bara främja barnens utveckling utan också erbjuda livslånga fördelar. Att utforska och utveckla de möjligheter som förskolegården och natur/skogsområden erbjuder för utomhuspedagogik är en väsentlig del av detta arbete.   

Denna kurs är skapad för att fördjupa förståelsen för utomhuspedagogikens grundprinciper och utforska dess bidrag till hälsa och utveckling. Ta del av inspiration, nya idéer och möjligheter att reflektera över hur just er förskolegård kan tas till vara på bästa sätt.

Innehåll 

· Medvetet ledarskap i utomhuspedagogik

· Läroplanens mål

· Hållbar utveckling och miljömedveten livsstil

· Rörelse och motorik

· Förskolegården och utomhuspedagogik

· Utomhuspedagogik och lärande

· Utomhuspedagogik ur ett hälsoperspektiv

· Konkreta tips, idéer och pedagogiska metoder

Längd

3 h

Målgrupp

Personal inom förskola 

Undervisningsform

Digitalt via zoom.

Du kan läsa mer och anmäla via länken 


https://www.edvida.se/event-details/utomhuspedagogik-i-forskolan-for-larande-hallbarhet-och-halsosamma-barn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Workshop i utomhuspedagogik med barnskötare

 Idag har vi haft workshop i utomhuspedagogik i mitt uppdrag som barnavårdslärare för Skellefteå kommuns anställda barnskötare som går sin u...